Sakit dibahagian bawah perut

Hye semua nak tnya..kalau sakit bhgian bawah perut ni boleh jadi tanda tuk gugur ke..takutnya hnya Allah ja tahu..sbb kakak saya pnah keguguran dulu..dya ckp dulu sblm gugur dya jd skit dibhgian ari2..saya jd rsau sgt sbb dh lma saya menanti zuriat pertama ni..#firstbaby

8 Balas

sy pkn same sakit bahagia ari² mcm baby nak keluar... pegi jumpe mak bidan mkntak urut... dia ckp baby at bawah.. dia naik kan balik bagi baby duduk at tempat dia... lagi 2 kalau kerap buat kerja berat selalu sangan berdiri berjalan banuak turun naik tangga angkat benda berat.. akan selalu sakit at ari²... mcm sy tiap² bulan berurut sbb sakit bahagia ari²... nak buat mcm mane at tempat kerja banyak kerja and kurang staff semua benda kene buat semua benda kene siap sblom masanya ..

3y ago

so bby dpt diselamatkan ke

Kalau kandungan awal cepat2 ya pegi check dr kalau rasa lain macam. Kalau dah 8w ke atas tu insyaAllah baby dah kuat sikit. Tp kdg2 9-10w pun ada yg keguguran. Apapun benda2 mcm ni jumpa dr segera. Nanti dr tgk dan kalaunada risiko boleh bg ubat kuatkan rahim. Saya awal2 7w camtu ada bleeding sikit risau nangis2. Dr prescribe duphaston. Alhamdulillah ok

3y ago

itu la dr cuma bg folic acid je..mybe sbb msa scan dya xnmpak lg btul2..tq ye..saya mmg nk cri ubat kuat rahim pun

Banyakkan bedrest. Rehat di katil jgn angkat berat dan terlampau letih. Salah satu tanda jugak. Sbb saya dulu pun kena mcm tu tapi sbb kurang rehat and gugur.

depends pada orang masing2... saya dulu sakit di ari2 sbelum keguguran. second period x alami sakit ari2.. check dgn doc .. fikir yang baik2

mcm sya sis..tpi tu nrmal sis slagi tk kuar darah..jgn bnyak fkir yg bukan2..klau boleh rest ckup..

3y ago

td ada ckit ..mcm mna ye ..takut sgt

perbanyakkan rht sis.. jgn bt kj brt2 bykkn doa sis insyaallah xde apa2 tu..

3y ago

tq ye sis..mmg doa selalu..zikir byk2..mmg hrp sgt kndungan kali ni mnjadi..😢

sy pernh gugur pun sakit bhgian ari² n bleeding non stop..

3y ago

a'a kakak saya jd mcm ni la dulu

kanduan berapa mnggu sis

3y ago

bru 6 minggu sis