Berat mummy!

Hye semua ibu dalam ni.. Berapa dah total kenaikan berat badan ibu-ibu sampai 30w ni. Risau saya dah terlampau berat ni 😂😆

26 Balas

sy bukak buku 68 kg bukak lambat baby dh 6 bulan🤣 punca pindah rumah now dh 31week 75kg nk ckp punca raya boleh😂tpi ni dh ank ketiga 🤣ank pertama 86kg anak kedua 83 kg hrp tklah beso sngt time ank ketiga ni nk bersalin

takde kenaikan buka buku 12week 87kg, hari ni check up 30week 86.6kg, doc scan baby berat okay, ibunya je berat tak naik, hari ni kena ambil darah check thyroid.

Dah 31 weeks, berat masa buka buku pink 53.1, sekarang 60.1 kg dah. Masa raya berat naik lebih, tapi syukur terlepas minum air gula 🥹

30 weeks berat naik 11kg 😂 awal2 pregnancy paling naik banyak. Start 2nd trimester, naik 0.5-1kg. Last checkup haritu turun pula 0.5kg 😂

26 week dah 5kg rasanya naik.. 😂 setiap bulan checkul naik 1kg nak masuk trim ketiga ni makin lama makin selera makan.

esok 33w. naik 900g dari waktu buka buku pink. buka buku 83.8 kg.pagi ni 84.7kg.sekian 😅🙃

1y ago

masa buka buku pink @ 8 weeks 52.5 kg, last check up @ 30 weeks berat dah 59.2 kg. 🥲

last timbang naik 0.5kg. 32week..minggu depan tak tau brp plak.harap tak naik byk😅

Saya buka buku 81kg sekarang 29week 86kg baru 5 kg tapi dr dahh marah , hmmmm

X timbang2 lagi. Isnin ni dh checkup. Nk naik penimbang pun takut skrg🤣

Masa buka buku 10weeks 53kg now 26weeks 60kg doc ckp ok normal smua