Cara untuk naikkan HB

Hye semua ,, ada sesiapa sini yang boleh cadangkan makanan / minuman / atau cara yang bagus untuk naik kan HB ? Thanks 😊

10 Balas

Hi ni sekadar tips dari saya ye . Saya awal bukak buku 11.9 , tp makin lama makin drop smpai la kandungan saya 5bulan masatu 10.9 . baru ni saya pegi checkup 6bulan naik balik 11.8 hehe. sbelum tu sy ada makan hati ayam n kerang tp sekali tu je la😂pastu try calla milk , air limau kasturi . milo smua tu saya tak tinggal haha sbb saya sukaa milo n teh ais smua tu. malam sblum saya nk g kk , saya minum air limau kasturi dgn 2biji iberet(2biji sbb doc suruh). esok nk pegi kk tu saya makan siap2 2biji iberet+calla milk . alhamdulillah naik hb saya 11.8

11mo ago

iberet sy makan pukul 6 pagi, calla milk saya mnum pukul 8. 2jam gap , tp kebiasannya saya gap 6jam ikut misi suruh tuu. tktau asbab apa yg buat hb saya naikk . sy cuma share je

Kurma hehe… saya dari buka buku pink 7 je hb . Makan macam2 pil tambah darah akan muntah balik, Obimin , Iberet, Maltofer, Zinfocer. Semua dah amek. Tapi muntah. Baru2 ni appointment naik 11 dah hb asbab amalkan makan kurma… pagi2 bole minum madu juga letak kat air suam. InsyaAllah pasni boleh naik lagi hb tu.

cuba sis mkn hati ayam ke,sayur bayam ke atau mkn coklat sis .tp jgn la byk ..alah kadar jer ..coklat pun blh naikkn hb berdasarkan pengalaman saya la ..

bayam merah paling bagus, saya 2 hari sebelum check up KK mesti makan bayam 2 hari berturut2 biar HB cun😊

11mo ago

okay terima kasih 😊

makan jambu batu sis..sy pagi tadi hb 11.9..kemarin kunyah jambu batu hehe tidak ka 10.9 jaa

Hati lembu, hati ayam, kerang, jambu batu, buah naga, delima

11mo ago

Terima Kasih 😊

Saya makan jambu batu ja , stiap mggu wajib makan , hb saya 14

saya minum gulsan pati delima.

11mo ago

Saya tak minum hari² pun. Mcm pagi tadi sbelum checkup minum, hb 12.5 misi pun kata cantik hb. Zincofer mkn selang sehari dgn air masak je.

Saya minum air soya hari2x...

Saya makan jambu batu ja, hb 16.1

11mo ago

li