Makan maggi

Hye saya dh masuk 12 week minggu ni, saya nak tanya okey ke kalau kerap makan maggi? Disebabkan alahan kali ni bnyk benda tk boleh makan, makan je muntah hanya maggi tomyam sahaja yg saya makan tk muntah. Benda ni okey ke normal ke mcm ni? Ni second pregnancy tapi first time alahan. Anak pertama saya tkde apa2 alahan. #ingintahu #pleasehelp #seriusnanya

1 Balas

Ikutkan mmg tk elok kerap sgt.. xde khasiat pun maggi tu..cuba cari makanan lain jugak mcm pasta ke sizzling ke.. tp fhm je perasaan awak.. sy pun dulu ada seminggu hampir tiap hari makan sbb mmg tk lalu.. lps tu sedar diri sendiri so cari je lain yg blh makan.. walaupun ada sesi muntah tp syukur tk usik dah la maggi tu😂

2y ago

Tk makan nasi tu tkpe jnji amik bnde lain yg berkhasiat mcm buah/sayur..sy dah 6 bln tk makan nasi ni sis🤣 tp ganti la dgn mihun/mee dgn sup kosong..kdg pasta kosong je sy mkn..atau pape jela yg masuk tekak..Alhamdulillah besar baby pun normal je bila cek..cuba jee tau.. jgn tk makan lnsg lak