Selera makan trimester ke3

Hye para mommy smua, ada tak tips kawal pmakanan msuk trimester ke3 ni. Doctor sruh kawal pmakanan sbb takut bby kat dalm besar sngt. Skrg 30 mnggu brat baby 1.3 kg. Normal tak tu hehehehe.

12 Balas

sy pun xtahu nak buat mcm mana,dah last trim slera kmain lagi..nurse pun dah tegur naik banyak😅.Tp alhamdulillah kencing manis x ada.last timbang 28w tngok kt detail berat baby dah 1.3kg.Skrng 31w3D dah, tak tahu brapa kg baby Skrng😅.

Sy masuk 3rd trim ni kurg bselera pulak..huhu.. 1st & 2nd bselera sy mkn wlupun alahan biasa² je.. berat pun statik gitu je. Sy scan 29weeks lepas baby berat almost 1.4kg 😅 doc xkomen pulak berat ke kurg ke 😅😅

Saya 29w baby dah 1.38kg 😄 2 bulan berturut2 saya timbang naik 3kg & 4kg padahal makan macam biasa je. Bulan depan dr cakap kalau naik lagi 3-4kg kena minum air gula lagi sekali. Sebelum ni dah minum masa 20w 😂

Bestnya ada selera makan. Saya masuk trimester 3 ni dah x lalu makan. Lapar nak makan tp tgk makanan trauma. Lepas makan je mengah2 nak muntah. Selagi x muntah selagi tu badan x ok 😪

2y ago

Berat turun kena marah tak?

yee saya skrg 32w tdi cek berat baik mendadak 78 terus dokter suruh dtg esk minum air gulaa tkut ad kencing manis , berat bby pula 2.7kg dokter kata okeyy je

2y ago

oh yeke.. saya 31w2d baby berat 1.6 kg , doc kata pun normal 😅

Sy PON sama ...berat baby 1.3kg juga .yg xnormal Sy ni.berat naik terus menerus..makan xboleh nk control doh ..dua minggu naik 6kg.😣😣..hehe

Sy scan 32weeks berat baby 1.8kg. Masuk trim 3 kerap lapar tapi kurang selera makan huhu

Sy rasa berat bby tu tu normal kan.. sy 31w berat bby 1.9..

normal sis. sy masa scan 28w 1.3kg baby. doc ckp oke ☺️

normal rasa nya. saya 31w baby 1.6kg doc kata normal