Demam setelah msuk trimester ke3

Demam sepanjang msuk trimester ke3 sudh hmpir 4hri,bole kah saya mengambil penadol... sy juga tidak lalu mkan sehinggakan perut sy nmpak lebih kecil ap perlu sy lakukan?

4 Balas

demam panas ke sis? klau demam better buat covid test. kalau negative bgtau nurse kk yg jaga sis klau sis under kk la. nnti dia bg ubat yg sesuai dan dia check sis. sbb sy hritu demam 2hari, sy bgtau nurse kk pstu jmpe dokter bg ubat yg sesuai. tp sy kne covid

kalau demam makin melarat sila dapatkan rawatan di kk atau hospital terdekat , lagi2 time pregnant ni puan .. jangan makan ubat sembarangan tanpa arahan doc/misi , takut ada apa2 jadi kat baby puan ..

Panadol x blh ambik sis. ambik paracetamol yg biasa tu jer. slalunya doctor akan bg yg tu jer sbb panadol boleh jejaskan baby.

2y ago

panadol is a brand name. panadol tu juga adalah paracetamol.

bole, makan pnadol biasa je