Adakah ini air ketuban pecah atau apa???

Hye nk bertanya dekat dalam ni..sy tiap kali nk buang air kencing atau nk bergerak mesti air ni keluar.. kadang tak sempat nk buka seluar dh basah dkt seluar..adakah ni air ketuban pecah atau apa??? kandungan dh masuk 35week 5 hari..#firstbaby

Adakah ini air ketuban pecah atau apa???
8 Balas

Kalau air yg keluar tu mmg tk boleh nk ditahan mcm air kencing, boleh jd keputihan takpun ketuban. Tp kalau risau boleh je pergi PAC terus, kandungan pun dh boleh keluar bila-bila masa tu.

ye.. terima kasih semua..mmng tu air ketuban smpai hospital je. air ketuban dh berkurang..bukaan pown baru 2cm..ni tgh induce.. semoga dipermudahkan larh ye kedua² nye☺️☺️

Sy keluar mcm ni masa nk bersalin.. Makin lama makin banyak.. Sampai labour room chek jalan dah 3cm

Air ktuban bocor kot tp sy dlu air ketuban xde ketul cmtu.. Jernih byak. P hspital cepat

saya dulu 37w keluar air mcm ne..xbole ditahan..pecah ketuban..

better p wad bersalin terus utk cek

mcm air ketuban tu, g pac la

pergi hospital