buku pink tanpa sijil nikah original

hye mummys…saya sedang hamil daripada suami baru..tak lama lagi nak buka buku pink,tapi sy masih belum ambil sijil nikah..cuma ada slip nikah sementara sahaja..boleh ke buka buku pink tanpa sijil nikah yang orginal? ada yang macam saya ke?#bantusharing #ingintahu

buku pink tanpa sijil nikah original
12 Balas

Sekarang ni buka buku pink byk je kk yg xda minta pun.. nak maklumat kita, then sebut je maklumat suami. Sy dulu siap fotostat bagai semua dokumen, last2 xmintak pon. Pape pun blh call tanya kk yg sis nak buka buku tu dulu ya

Masa saya buka buku pink, saya pun bawa slip sementara sbb belum ambil yg original masa tu. Nurse ok tak ckp pape ☺️ yg penting bil api / air bawa sekali utk sahkan alamat semasa awak

Boleh. Saya mcm tu jgk. Bawak slip sementara tu je. Cuma yg penting lps bersalin masa nk buat surat beranak anak je perlu sijil nikah original n copy.

ikut tempat. ada klinik minta, ada klinik x tgk langsung dokumen. Tapi ready kan saja semua. 1. salinan IC suami 2. Bil air/api 3. Sijil nikah/sijil sementara

Haritu saya buka buku pink, langsung tak ada minta. Padahal dah sedia kan semua document.

2y ago

samala. dia cuma nk tgok tarikh nikah, nama suami je

saya dah 2x pregnant semuanya takda minta apa2 just bagi maklumat diri dan suami itu saja

tmpt saya xpernah mintak sijil nikah pon. nak beranak kat hosp pon xde mintak

4mo ago

dekat hospital mana awak bersalin

ohhh sye tak Di Tanya Pula semua Tu 😯lain tempat lain Cara ya.

Saya buka buku pink nurse tak minta pun sijil nikah

blh jaaa.