Hospital jauh dari rumah

Hye mummies..sy dah discuss dgn husb yg nak beranak di hospital swasta dan jaraknya dr rumah 1 jam 40 minit..pd pendapat mummies2 ok ke ataupun jarak tu terlalu jauh. Sy 1st time mum..

3 Balas

Hi, sis. Awak duduk area mana? Ambil kira faktor traffic jam juga. Kalau traffic jam akan ambil masa berapa lama? Saya duduk area KL. Jarak hospital dengan rumah, 17km. Clear traffic, 30min. Traffic jam, boleh jadi 1 jam lebih. Pendapat saya, kalau awak dan suami rasa jarak tu okay proceed la. Saya nak komen lebih pun tak berani sebab saya tak tahu area tempat tinggal awak macam mana. Cumanya awak kena alert dengan tanda2 bersalin. Ada tanda terus pergi. Jangan tunggu.

6mo ago

I see. Faham. Kalau awak yakin dengan jarak tu, teruskan lah. Macam saya cakap, kena betul2 alert dengan tanda2 bersalin. - Bloodshow - Contraction - Air ketuban leaking/pecah - Kurang 10x pergerakan baby

Terpulang. Ada duit wii sajo. Yang penting sampai on time, takda problem semasa dalam perjalan. Nak senang cari yang dekat.

tak kisah kalau ada money