Tanda² bersalin

Hye mommy² semua nk tnya ap tanda² bersalin, minta bantuan mommy yg berpegalaman jwb soalan sy... Maaf tnya first bby. Skrg dh 36 weeks 5days, ada ke yg bersalin sebelum due date?

10 Balas

Besa law da ada tanda2 besar... Mcm darah, leaking and contraction kerap dan makin mnyakitkn... Dlm proses nak melahirkn da tu... Law contraction x kerap dan bila ubah posisi x xtrasa contraction... Tu acah2 sis😉 mcm sya skng ni sya 38 minggu 1 days da... Lom ada tanda2 besar lgi... Hnya rsa x selesa badan, loya, lemas2.... Contraction acah2 jer

4y ago

Sy sis 37w 6d .. tp td lps check up .. sy nak kencing .. blum sempat kencing perasan spender basah .. air ketuban ke tu 😅 contraction mmg sllu da cuma tunggu tanda je ..

Ank prtame sya klua sminggu awl dri edd yg KK bagi...ank kedua pon klua awl 2 minggu dri edd ank yg ketiga xtau lgi nk klua bile, 😅 bru 34 week 3 day...tkot jgak klau klua lgi awl dri abg and kakak dy...😂😂

4y ago

Btw ank prtame pnye tande nk brsalin just sakt contraction 5 minit skali tu jek, smpai sepital dktor cek dh 3cm...ank kedua pnye tnda klua lendir jernih + drah 2 hri brturut2 leps tu ke hospital dktor tahan sbb dh bukk 3cm jgak...ank ketiga still loading 🤣🤣 xtau lgi tande yg mcm mne dy nk bgi kt mama dy...

saye seblm due date dlu anak pertama tande2 macam sakit sikit hilang macam tu terus sampai sehari last2 pagi kuar lendir and terus mula kerap sakit2 pkul 2 lebih pecah ketuban and pkul 5 petang bersalin

klau dah ada salah satu tanda bersalin ni boleh ke hospital 1 - sakit contraction every 5 mins 2 - lendir + darah 3 - air ketuban pecah / leaking

Saya tanda bersalin kluar lendir + darah, lpas tu bru sakit contraction. Lahir awal 9hari dri EDD kk

Bismillah kak, nak tanya, hospital kajang nurse n doc tu prmpuan smua kah?

klau sya sakit contraction slma 5mint

Saya hrini 36w6d hehhe

sy bersalin 36w5d😁

Ramai...