EDD 29/12/20

Hye mommy2 kat sini..ada sesiapa yg edd sama ngn sy tak?? Mommy dah bersalin ke belum..sy belum ada apa2 tanda lagi ni😥..semoga urusan kita dipermudahkan ##firstbaby #excitdmommy

EDD 29/12/20
8 Balas

biasanya kalu blm ada apa2 tnda bila due,doc akn bg masa tambahan 7 hari.. klau blm ada tanda juga baik serah diri pegi hospital.. macam saya, overdue 7 hari langsung tiada tanda.. doc akan tlg bukakan bukaan.. apa pun smoga dipermudahkan ya..

3y ago

iya.. lebih baik bersalin sblm due.. kalau tak mmg induce kalau langsung tiada tanda.. sy hari tue doc tolong bukakan bukaan pun 3 hari masi 2cm smpai la masuk LR doc pecahkan air ketuban.. last2 emergency operate..

saya due 31/12 tpi sebab ada gdm 29/12 kna serah diri. saya pn xde tnde2 lagi, tkut kna masuk ubt. sbb katanya lagi sakit. ermm semoga dipermudahkan urusan kita. baby selesa sgt dlm perut

3y ago

sakit mcm contraction biasa je sis..sy pernah kena induce..jgn risau ye..smga urusan sis dipermudahkan ☺

tarikh yg sama, tetap xtrun tanda lagi tpi dh mula start mengalami contraction palsu(sakit xkerap) bby pun still gerak lagi..., jgn lupa pantau pergerakan bby

3y ago

alhamdulillah dah selamat, pada due date 29/12 lelaki

Saya due 31.12. 20 Samalaa takde apa2 tanda lagi.. Semoga baby bersalin before due dan sihat dan selamat kedua-duanya

saya dh overdue sis..anak no 2..29/12 (41week) ni kena serah diri kalau xde tanda nak bersalin..

3y ago

sama 29/12 kena serah diri sb Ada gdm,

sy 30hb sis..xde tnde2 jugak .sme2 kite doa baby kua dlm keadaan yg sihat

Semoga dpermdhkn yew..

aminn