Buka Buku Pink

Hye mommy semua yang tengah pregnant nak tanya since berapa weeks mommy dah kol KKIA buat appointment buka buku pink yer ? Apa je soalan nurse akan tanya nanti ? Dan biasanya waktu bila kol dieorg angkat sebab biasa pagi ni nurse bz kan. #pleasehelp #bantusharing #1stimemom

3 Balas

mcm KK tempat saya mmg kena buat onmine appointment, jadi saya terus book tanpa call. saya buka buku masa 7w 5d, mmg buka awal sebab esoknya tu baru start kerja baru. 1st time buka buku ni mmg lama sikit, nurse akan tanya macam2 soalan berkaitan diri kita, check urine, check darah apa semua, dan kemudian jumpa doc + scan. mcm saya pergi 8am, balik 12.30pm. paling lama tunggu turn nak jumpa dr, sejam lebih 😂.

masa saya call untuk appointment bukak buku pink.Nurse cuma tanya da pregnant berapa minggu then terus die bagi date n masa untuk datang appointment..Saya call pukul 8.30pagi sebab masatuu nurse masih belum sibuk lagi..

Call je ikut working hour. Biasa dia akn tanya duduk kat mana, bila last period, pregnancy ke berapa, anak ke berapa. Benda2 simple mcm tu je. Maybe details lagi time buka buku

3y ago

Yekee kalau gitu kejap2 lg sy try kol. Tq yee