first rasa baby tendang macam mana ?

hye mommy semua now sye dah 4 bulan pregnant and first mommy , nak tanya rasa baby move or tendang macam mana ya ? kadang tengah baring or duduk rasa macam bawah perut mencucuk tapi kejap kejap , ada masa belah kanan kiri or tengah and rasa pelik camni seawal 14w haritu lg , itu baby tendang ke ?

first rasa baby tendang macam mana ?
7 Balas

Saya pun 16weeks dah boleh rasa kadang kadang baby bergerak. Rasa perut macam ada something bergerak tu ( macam rasa perut lapar berbunyi tapi taklah berbunyi kalau baby gerak tu) takpun perut mengeras ke tanda baby tengah aktif.

Awal lg nak rasa tu. Saya yakin tendangan janin masa minggu ke 24 lps bangun tidur. Sblm tu tak yakin sbb confuse dgn gerakan angin di abdomen. Saya terkejut gerakan kuat buat kali pertama dan buat saya riang tersenyum

Sy dh nk masuk week 20.perut belom nampak dan belom dpt rasa tendangan. Masa nak tido je rasa macam perut keras sikit. Kadang confuse ngandung ke x ni. 😅😅

Iyekot.. sya yang kurus ni masa 15w dah rasa baby gerak.. even perut kecik

Ok normal je kot sy pun stat rse bby gerak awal 14w n 15w.

4 bulan dah besar prut awak..sy x mcm ni..huhu

Yessss!