Baby duduk sebelah kanan 😓

Assalamualaikum mommy saya nak tanyalah. Normal ka baby suka duduk sebelah kanan je. Gerak tendang² pun sebelah kanan. Walaupun saya baring ngiring ke kiri dia tetap nak duduk sebelah kanan. Kadang saya rasa macam stress sbb dia jadi berat sebelah n rasa pedih² dekat sebelah kanan. Baby dah 32W dan dia sangat lasak dekat dalam perut. Kadang tu dia tendang macam kena pula organ² saya sampai saya sendiri jadi senak dan nak muntah. Hmmm. #SeriusTanya #bantujawab #firstmom

10 Balas

dlu wktu preg anak sulung suka jga duduk belah kanan,tendang kt situ jga,dia lbih suka dkat kanan,smpai kn lpas bersalin kebnyakn stretch marks tu belah kanan,belah kiri kurang,tdo pun sllu mengiring belah kanan,tersngat aktif cpat senak..bgi sya normal,as long stiap kli check up tkda apa2 msalh ,sis jngn rsau ye..

eh sama la sis dia suka duduk sebelah kanan smpai herot2 perut.. tp bukan selalu la cuma kebanyakan masa mmg dia kt kanan.. yes senak kadg2 smpai terkeluar air kencing sikit bila dia tendang.. as long as dia membesar sihat, kita bnyk2 bersabar jela sis 🥰

Sama macam kes saya. Baby mengadap kanan je. Kiri tu dia dah sedap bersandar dgn uri hahah comel. So kiri kosong sebab ade uri je. Nak tido pun susah sebab berat belah kanan. Bertabahlah, mommy. Semoga dipermudahkan.

sy bdan baby sblah kanan, kaki sblah kiri.. klau sy baring ke kanan rasa slesa, bila baring ke kiri. sakit pinggng, dy asyik tendang² tulang rusuk.. kdang tu rasa mcm dy ikut pusing kiri kanan juga.. senak kita d buatnya,

depends on posture kita, kedudukan uri etc. seeloknya galakkan dia duduk belah kiri, untuk mudahkan urusan bersalin nanti. tapi selagi belum start contractions, normal je untuk dia berpusing2 kiri kanan.

normal mommy. lagi sempit dlm tu lagiiiii "best" . nanti hujung2 preg tak payah tunggu tendang, dia gerak sikit pn bergelombang perut nak terkencing nk termuntah semua ada

saya pulak bby ddk belah kiri je. kanan kosong.. perut nampak besar sikit belah kiri. 🤣🤣. kalau mengeras pun belah kiri lagi keras dr kanan 🤣

4d ago

smaaa....mngring blah kiri asyik kna tndg ja..hahaha,

Dulu kalau saya …. Saya suka main lampu🤣 tunjuk kat perut biar baby pusing tempat lain pulak xpon pasang lagu

baby sye dlu pun mcm duduk 1 belah je.. maybe ruang da sempit.. klu tendg pun tempat yg sme..

5317446