Gula bacaan 5.1 normal tak ?

Hye mommy semua ..hari nie I ade pegi utk minum air gula ...fasting dari semalam pkl 10mlm ..pagi nie pkl 8 am ambik darah sebelum minum air gula ..lepas minum kena tunggu 2 jam ambik darah lagi ... Dah balik rumah ... Petang nie dpt call yg result after minum air gula ok 5.0 tapi sebelum minum air gula 5.1 .. nurse nye bagitau as per KK ,air gula kena 5.0 kebawah .. utk sye lebih 0.1 ..so kena dtg balik utk ambik ujian darah (yg test kat jari) utk 4kali dlm sehari ..so suruh prepare makanan awal² bawa KK nanti... ade mommy yg sama experience dgn sye tak ?? Risau ..bukan 5.1 normal ke ? sbb sye bukan org yg suka ambik gula dlm makanan ..#ingintahu #firstbaby #pleasehelp

4 Balas

Yup sama mcm saya haha. sblum mnum gula 5.1 . Dia kene 5.0 ke bawah. tpi lps mnum gula ok. So now tiap 2 mggu kene check drh sendiri,nurse kk akan guide cara nk buat sndri kt umah nanti😃

2y ago

next air gula lps pantang pulak huhu sbb dorg nk check lps brsalin msih ade kncing maneh ke tak .