Dah cukup due tapi baby tak maw keluar

Hye mommy nak tanya due i 2/10 tapi still baby tak maw keluar i kene bersalin secara paksa ke mommy? Sorey tanya i #firstmom

3 Balas

ya. mostly hospital di Malaysia ne.. mmg dpt dh tarikh IOL(Induction of Labour) pada weeks 41 pregnancy tu pun kalau mmg x bersalin lagi lah , sbb nk elak kandungan stillbirth ( bayi mati dlm kandungan ) . pd sy lagi baik induce drpd risiko baby lemas smpai trminum air ketuban / trberak dlm perut n trmakan najis dia sndiri ..

tengok risiko sis. kalau baby dan ibu sihat,biasanya doc bagi seminggu lg tempoh dr due date. kalau masih lg mcm tu memang kena paksa la bersalin

2y ago

walaupun dua² anak sy sblm ni lahir awal tak ikut due date,sy masih rasa takut juga. lain kandungan lain pengalaman

due date sama dgn sy , 2/10 tp baby masih tknak kuaa . hihi , doc bagi tempoh sampai 10/1o ni jee . harap2 dia kua cpt .