SAKIT SANGAT ATAS TUNDUN ATAU TULANG PELVIS.

Hye mommies, sy 35w 4D, start mggu ni kan ay sakit sgt2 bahagian tundun atau bwoh prut nih, bhagian vagina yg brlemak belah ats ni kan haa sni, sakit btul nk naangis rasa.. Mmg ad prgi scan mggu lpas Dr kata engage dh ni, adakah dsbbkn kpala bby dh msuk lluan tu? Sakit sgt2 nk brgerak pn susah, mmg brair mata.

2 Balas

Masa sy 35w++ sy sakit mcm tu jgk .. Smpai 1 tahap nk bjln kene seret kaki.. Sy g pac jln tak bkk lg, contraction pun xde.. Tp sakit dia skala 9/10..bgerak sikit pun sakit.. End up kene warded 5hari..lps xray baru tau rupanya tulang kt bwh tu renggang 2.1cm..nama sakit tu pubis symphysis.. pakar tulang kata mmg xleh buat ape sbb tgh preg.. Ubat pun xblh bg dose yg tinggi takut effect kt bby.. Nk bsalin nanti pun xtau blh normal ke tak.. Cuma sy bgtau doc nk try normal dulu, kalau xblh baru czer.. Sbb ank2 sblm ni semua bsalin normal.. Tp xpenah sakit mcm ni la.. Lps bsalin pun doc xjamin blh elok ke tak..ada yg lps bsalin ok, ade yg smpai kene opret nk bg rapat balik tulang tu..

2mo ago

kalau sakit sgt smpai menganggu rutin harian better prgi pac..kat sana nanti doc akn cek..kalau perlu akan refer ke pakar ortho juga mcm sy..skng sy bgantung dgn ubat tahan sakit smentara nk tggu bsalin..mcm sy ni kalau dah sakit sgt mmg trs xblh jln..kt rumah pun sy dah xbuat krja rmh..byk duduk & baring je..

sebab baby dah menekan area situ, memang sakit.

2mo ago

Yer2 yg tuh Aduhh sakit sgguh la, mcm org cucuk dgn besi dkt situ