KEGUGURAN BERULANG

hye mommies semua..ini kandungan yg ke7 saya , 5x gugur . satu hidup ..xtahu punca..ada x yg sma mcm sy? dan kandungn strusnya tu berjaya?..saya sgt trauma..

2 Balas

Maaf mom boleh tahu ke mostly gugur tu masa berap weeks? Sebab macam saya 2 kali gugur 6weeks selang 5months.. doc say suggest saya n husband buat karyotyping test sebab takot ada problem dgn chromosome (gene) salah sorg dari saya @ husband.. tapi say n husband xbuat lagi sebab decide nak tengok 3rd pregnancy (sekarang ni 6w5d) macam mana sebab kalau ikut guideline kkm lepas 3 kali gugur bawah 12w baru buat..

2y ago

lepas 3x gugur sis, xpa sis..tny ja..sy dpt duphaston dua tablet shri kna ambil..tp pakar ckp nti 12w kna ambek aspirin..

mungkin sperm suami x sihat atau rahim x cukup kuat.

2y ago

itula..msh tnda tny .. and sy pn xtahu prosedur nk bt test tu cmna..