Baring mniarap Perut Sakit

Hye Mommies, nk tye moms preggy bile baring mniarap Perut Sakit.. Bahaya pada janin tak? Sakit tu kejap je around 15 minit... #ingintahu #firstbaby #1stimemom

2 Balas

Berapa minggu dah? Sy sbb perut jenis lambat tayang, masa 1st dgn awal 2nd trimester sy lebih selesa utk meniarap, baby pun bila check alhamdulillah okay sbb sy tk ada rasa sakit perut. Cuma bila dh makin lama dlm 2nd trimester dh mula rasa mcm ada seketul baby dlm perut, jd sy kembali tidur dan baring mengiring je. Skrg dh masuk 3rd trimester. Klu ada rasa sakit tu elok stop meniarap. Sbb ikutkan dr awal lg org larang baring meniarap.

3y ago

Thanks sis . Kndungn Bru 8 weeks,tpi no wonder La kite sblm pregnant mmg peyut buncit sikit.. Hahaha.. Okay sis.. Nnt sy buat research lgi... Terima kasih sekali lgi 😉😍

Meniarap xdigalakkan kalau pregnant. Kalau sakit jgn buat dulu.

3y ago

Thanks sis 😍