Penyusuan Sistem Asiah Maharam

Hye mommies. Nk tanya siapa pernah dengar atau join teknik penyusuan Sistem Asiah Maharam ni? Nak tau feedback yg genuine dgn mommies dlm ni. Betul ke berkesan untuk boost susu? Sebab ada yg kata scammer. Teknik tu salah sebab akan oversupply. Atau susu yg dihasilkan after join teknik ni, biasa² sahaja? Saya susu kalau pam 30min per session dpt 1oz shj. Baby kalau DF kadang² sampai sejam tapi masih x puas. Lepas DF 1jam, bagi susu botol boleh abes 3oz kadang². Baby baru 1bulan. If betul berkesan teknik Asiah Maharam ni, sy nk join. Tp takut kang dah bayar tp indah khabar dari rupa and buatkan saya stress semula.. Terima Kasih

4 Balas

Saya baru je join awak sebab sy nak sediakan stok susu utk anak saya sebelum masuk ofis. Mula2 doubt jugak tapi bayar jela lebih. Ada group whtsapp tu. Betul menjadi. Dia guide u dari disiplin masa pump. Sistem ni utk besarkan kapasiti kilang susu utk mereka yg perlukan susu yg byk. Alhamdulillah saya try buat ikut masa tu and jaga sistem yg diamalkan, susu saya naik dlm 2 oz tiap hari. Kdg2 1oz. Ada buku record lagi. Ada tips lain sbnrnye dlm tu which is bukan disiplin masa sahaja. Sy tgok ada yg 1 onz and tiap hari update ada progress. Sy ikut. Diorang ni coach. Saya seronok sbb susu sy makin banyak. Kalau awak nk pengalaman, yes saya la orangnya yg bru join and dpt hasil best gila utk buat stock. Bukan tu je. Dia tlg selesai kan any problem tiap hari berkaitan susu and pam. Coach suggest mcm2 dlm group tu. U pernah ke ada group menyusu and ada coach yg tlg guide? Kalau xde, try lah. Mahal sebab orang yg guide tu bukan calang2 and dia menjawab soalan u 24h dengan cepat. Apa2 pun ikut u. Tu susu u. Kalau I masa mula2 bayar, I would do everything utk anak ada stock susu yg cukup. The whole month saya sedih pikir yg susu saya sikit gila. Tibe2 Allah bagi saya nampak sistem asiah maharam ni kt tiktok. Then saya join. Invest duit byk sbb I don't care dah apa nk jdi. If dia tipu, then tu dia dgn Allah. Tapi it turns that the coach is really friendly n btul2 bantu saya. Alhamdulillah mcm sy ckp, susu saya naik! Tu je

8mo ago

Sekarang baby awak dah berapa bulan? Awak join start bile tu?

saya pernah join, tapi tak menjadi. Sistem ni kalau awak mmg start pump dari dalam pantang & rajin pam ikut jadual tu konsisten.. in sha Allah menjadi.. apa2 pun kena rajin.. Pakej dia bagi saya agak mahal, sebab nak kena renew bagai.. ☺️

2mo ago

System ini menjadi kalau 3 months post partum?

Takde pengalaman, tapi pernah ada isu Asiah Maharam ni. Macam awak cakap tu lah. Tapi, taktahu la skrg macam mana. Tunggu ibu2 yang berpengalaman comment ya. 😊

8mo ago

😂😂 kann Tp kalau pikir logik, xde lagi org promote dia guna bad review kan

Hi sis. Jadi ke awak join? Nak tahu feedback, kalau ok nak join jugak tapi saya takut haha..