Due date dah dekat tapi tak ada tanda lagi #39weeks3days EDD 16/10/2020

Hye mommies, nak tanya kalau kita dah nak dekat due tapi masih tak ada tanda2 nak keluar kita perlu ke hospital sehari sebelum due atau pada hari due tersebut? Biasanya Dr akan bagi extra seminggu kan utk baby keluar? If tak keluar jugak baru bagi date utk serah diri (induce)? #39weeks3days

2 Balas

tkyah pergi hosp lg kalau tkde tanda². cuma checkup je mcm biasa, hari² selagi tk bersalin. extra seminggu utk yg tk risiko. dan ya, kalau dlm seminggu tu tk bersalin juga, nurse bg tarikh pergi hosp utk IOL.

4y ago

Thank you mommy

Saya pn dh 39 minggu. Tapi baby mngras every 5-10 minit. berhenti kejap pastu mengeras lg. Smlm pergi kk, dr kk cakap normal. Risau plak ni haa

4y ago

Sy pun sama. Baby mengeras tapi sy tak sure tu mengeras ke atau sebab ruang dah sempit jadi bila dia gerak rasa sempit sebab tu rasa mengeras. Moga kita dipermudahkan ye mommy.