Masalah Cyst 5cm

Hye mommies ..nak share sikit pasal masalah Cyst semasa mengandung ...mcm sye , masa first scan on 7week dpt tau yg I ade cyst sebesar 5cm kat sebelah kiri rahim..Risau pulak sye sbb first baby ,lg pon first time scan ...lepas tu doktor ckp tak perlu risau sbb cyst akan mengecut lama kemudian ... Unless cyst tu pecah sendiri terpaksa buat Operation utk bersihkan ... Utk double confirmation doktor bg appointment utk jumpa doktor pakar kat Hospital kerajaan .dpt appointment masa sye 16 weeks ...jumpa doktor kat sana ...cyst nye dah mengecut jadi 3cm ... So doktor kat not to worry ..benda tu akan mengecut dan hilang ..and doktor bg new appointment utk monitoring( 2bulan nanti) ...those yg ade cyst jgn risau ...#firstbaby

2 Balas

lega sikit lepas bc sis tulis ni..sy pun ada cyst..ni baru 5 minggu..doctor suruh dtg scan lg masa dh 8minggu nnt..sis ad amalkan petua apa2 tak?

2y ago

tq sis😘