baby suka mengamuk

hye mommies, harini hari ke 42 dalam pantang. just nak tny, normal kee baby sy selalu mengamuk bila nak susu. mengamuknya tu suka berdengus2, mengeluh. garang sangat. nangis tak kluar airmata pun. ke sy je yg rs pelik? #1st baby.. ?

2 Balas

normal sis lg2 bby pertama sis . sy bby prtama pon mcm2 ragam ny . xtido mlm . smpai dh subuh pon xnk lelap . biase bby prtama ni mmg nk mlekat je kt mommy dy . nk kita lyn je dy bebel2 kt dy sgale . mungkin reaksi bby nk slalu mommy dy kt sisi dy . kdg nk kedapo msk tnggl kn skejp pon dy mcm tau je mommy dy xd kt sisi dy . uhuhu . xpe sis lyn kn je . nt da 5 6bln nt da pndai dh main sndri n dh biase dgn dunia lua rahim .

5y ago

ahaha enta la sis tpi bby prtama la sethu sy mcm tu . mungkin dy trauma krn mse kelua asik kne suntik je ke . thn wad lame ke . kita xtau kn . tpi lps 5 6bln nt dy da bnyk main dh siang lps tu mlm masih ajk juga main tpi lame2 dy bosan xd yg lyn dy lelap sndri . klau awl2 bln tu mmg mlm pon susa tido . wlau pon mak dy mls nk lyn . ad sestgh bby sbb dy nk tido ats bdn mak dy tpi kita mst laa xnk kn . xmau aja dy tido mcm tu nt smpai ke besa pon nk tido mcm tu . dy xmau tido tilam . uhuhu

Normal kot sis, sebab baby pun awal lagi, dia pun tengah sesuaikan diri kat dunia baru. Mommy kena banyak bersabar. Nanti dah 2-3 months dia dah pandai insyaAllah kurang mengamuk mengamuk dah.

5y ago

haaa.. mmg genggam sgt. pastu siap rs mcm gigit lg. dah laaa sy ni bf. asik nk menggunggong jee. xtau dah nk buat cmna. bg soother xnk. pndai pulak dia buat muka kenpius kalo bg soother 😌