jerawat di badan

hye mommies , dari trimester kedua badan saya banyak jerawat , tetapi bila masuk trimester ketiga ni jerawat di badan menjadi jadi , makin banyak hingga ke belakang badan , ada juga di bawah dagu dan leher , saya ada mintak doctor ubat , dia bagi ubat sapu dan ubat cream tiub , tetapi bila saya pakai masih tiada perubahan , tak surut surut pun , macam mana ya nak kurangkan ??#pleasehelp #bantusharing

9 Balas

Sbb hormon, sy jerawat pasir naik dpn bdan. Mak sy naik blkg badan. Sbun pun sy tukar pkai antabax 5.5. Muka sy pun naik blk, sy pkai skincare mcm biasa. Berkurang, klau tk parut jerawat lama nk hilang. Cuma jgn gatal tgn cungkil2.

1y ago

saya tak berani pakai skincare menagandung ni , saya pakai sunscreen je, ialah kena biar kannje kalau gatal kan , thankyou sharing 🤍