Cara elak rasa mual

Hye mommies.. boleh share tips tak.. saya kene minum air gula utk 13 week . Jadi perlu puasa..sya skrg masih lagi morning sickness agak teruk. Jadi perlu isi perut.. saya takut lepas minum air gula sya akan muntah sebb perut kosong. Ad tips tak macam mana nak kawal supaya tak muntah. #ingintahu #firstmom #pleasehelp

6 Balas

Hye awak. Pengalaman sy, selalu dengar orang kata susah lah apa lah. Tp masa kejadian, alhamdulillah sy minum sekali teguk dan sy tak ada pon rasa nak muntah. Tips lg satu, pergi klinik awal pagi supaya dpt air yg masih suam. And careful ya. After that mungkin akan ada rasa sedikit pening. so kene rest. Btw goodluck

sbnrnya minum masa perut kosong lg mudah. tapi kena minum cepat, jgn stop in the middle. lps minum tu pun paling tidak cuma sendawa bau air gula tu. mostly org failed dkt situ..sbb bau dia tak brp sedap. pd sy awk bawa minyak angin siap2 utk backup.

8mo ago

ok..tq awak

Saya beli air gula kat farmasi letak dlm peti sejuk.. Esok tu sy minum sejuk2 je best xloya

Masa saya minum air gula, sedap sangat sebab saya lapar. Lepas minun tu terasa kenyang terus

8mo ago

Sebelum minum memang saya lapar pikir nak kenyang je kalau minum air gula ni sampai sendawa kuat satu kk dengar 😂

minum sekali teguk nti. tahan nafas. inshaAllah blh..

sekali teguk...