Berat bayi

Hye mom's, nak tanye utk 35w normal kah berat bayi dlm kandungan 1.6kg? Apa cara utk bg baby besar ikot minggu kandungan ? #1stimemom #pregnancy #mommybuntu

30 Balas

Alamak sy tak tahu pula. Kalau ibu tak jaga makan, selalu makan banyak yg manis2, baby cepat naik. Sy 31w baby tiba2 doc scan baby dah 2kg sbb lately saya addicted dengan tembikai. Tiap hari makan tembikai, ya Allah. Punya addicted sangat2. 😬😬😬 mulalah takut sekarang ni. Cuba awk makan tembikai hari hari pula 😄

4y ago

Yeke ? Baikk . Terima kasih yaa 🌸

sy scan semlm 31 weeks efw baby 1.9 kg...sy Tanya semua yg sy nk Tau air ketuban,kepala kt mane,position mcmne.. doktor kata normal mmg ikut growth.. alhamdulillah..ibu2 Ms checkup Tanya la apa2 yg ibu nak Tau..doktor xmarah..selain Dr Google..better Tanya doktor..sbb ibu hamil xsemuanya sama..☺️

x normal sis..sy baru pulang dr O&G..sy 35week...patut pakar beritahu..sudah 2kg..sy dipantau dua minggu..kalo 37w nnt..masih kecik..mmg baby akan diindunce..mana2 je .janji ank selamat..air ketuban sy just 8.5...normal 8...lebih 0.5 aje...skrg sy tgh usaha mkn seimbang dan tdo rehat utk tingkat berat baby

Agak kecik jugak tu.. Mcm sy aritu kene paksa bersalin (induce).. Kene cucuk dexa lg utk matangkan paru² baby ms usia kandungan 35weeks..37weeks terus warded utk induce.. Lahir² baby berat 2.1kg je.. Moga urusan sis dipermudahkan ibu n baby sihat ya..

Ikut saiz mak dan ayah juga. Kalau jenis petite, normal. Utk baby membesar sihat, vitamin dan supplements yg dr bekalkan jangan tinggal. Avoid makanan yang tak sesuai utk ibu mengandung😊

mcm saya minggu lalu 35w , berat baby 2.337kg bagi doc baby kecil, dan saya kena bagi masa 2minggu tuk scan semula ,klu baby kecil juga ,kena bersalin awal la kata doc😌 ,

4y ago

hmm spa Tak takut klu kena bersalin paksa 😔

Ni pendapat sy lah baby dalam perut bila doc kata ringan tak semesti ye ringan lh,tu pendpat sy lh sbb ad je bby dlm prut ringan tapi bila keluar 2/3 kg

banyakkan minum susu.. kalau susu Anmum tu lagi cepat baby membesar dgn sempurna.. kalau dah 35w tapi baby 1.6kg tu mmg kecil x match dgn minggu kandungan tu..

sy skrg 32w, baby berat 1.5kg . klu tgok apps sama dgn saiz dia . tp wallahualam . moga baby sihat2 sjaa . sbb skrg sonsang kne refer o&g .

Minum susu full cream dua kali sehari. Cnfrm baby akn besar elok. Klu x suka susu, buat panas2 letak madu. Sedap juga