Hb low 11.0

Hye ibu2 semua .. sy ada masalah hb .. tp setakat nie tak penah laa lg hb drop teruk .. last check up 11.7 .. baru nie check up turun sikit tinggal 11.0 .. kena bising dgn nurse then nurse cakap next check up klu xnek hb akan masuk drip .. mmmmm ada spa2 berpengalaman tak bab drip nie ? Baby mcm mana ?? Oke ke drip nie utk ibu n baby ?? #firstbaby #pleasehelp

3 Balas

Sepanjang 3 kali mengandung, blm pernah lg nurse ckp on drip bila hb low... 11 tu kira atas pagar lg.. Biasa nurse akn advice, bab permakanan je utk bg tmbh darah... Sy hb average dlm 10-11 ni pun, Dr mtk buat blood test utk hantar ke hospital je utk cek anemia & thalassemia... Baru2 haritu je Dr tukar ubat...

X tahu la saya. Saya hb bawah 11 so relax je lagi. Pernah drop sampai 8 tapi still relax cume cepat mengah and penat jela. Cume 1 time sye pengsan, masuk ubat iron then hb naik balik to 12. Xperlu kot nk stress.

Cuba try jus mamariam sis , alhamdulillah saya dari hb 12 ,seminggu Naik hb 13.5..blh Cari dekat fb ,selain it boleh makan buah buahan spt jambu batu ,buah naga dll