Leaking air ketuban.

Hye ibu² semua nak tanya...ada tak pengalaman mcm saya,skrg 36week 3day leaking tapi rahim belum ada bukaan... Ada tips cara nk buka jalan,doktor kata if xbuka jln kena masuk ubat sbp air ketuban dh pecah... Doakn saya dan baby dipermudahkn dan selamat semuanya ya... Aamiin yra 🤲🏻#ingintahu #firstmom #pleasehelp #firstbaby #seriusnanya

2 Balas

I pernah share tips ni cara nak cepatkan bukaan dgn ibu lain. TAPI ibu, since air ketuban you leaking ibu JANGAN bersama suami ya afraid baby boleh dpt jangkitan kuman. Ibu boleh try berjalan-jalan, squatting (perlukan bantuan suami for squats), jalan itik (perlukan bantuan suami for observation). Ingat semua ni actually perlukan nasihat doctor sbb every pregnancy is unique. Bila dah buka 1 2 cm, tidur mengiring ke kiri it helps too.

2y ago

Wow congratulations ibu😍😍, selamat berpantang ya ❤️

Hi mommy. Nak bagi tips pun tak tahu. Sb saya pernah alami bukaan lambat buka tapi air ketuban takda leaking. Cuma dah ada tanda. Saya doakan mommy selamat melahirkan dan baby sihat ya. Aamiin ya rabbal alamin

2y ago

Alhamdulillah. Tahniah mommy atas amanah Allah selepas sekian lama. Selamat berpantang 💜