minuman berais penyebab kurang susu badan??

hye dearr mommy2 sekalian.. mau tanya sikit... adakah betul kalau kita sejenis suka minum minuman sejuk atau berais boleh jadi punca kekurangan susu badan??? please bagi pendapat please

2 Balas

mitos sis. kalau minum air sejuk automatik akan ikut suhu badan. saya kurang minum air sejuk sebab badan tak tahan. biasa minum air suam atau air biasa je.

sya tak minum ais pun susu mkin kurang.mkin besar ank makin kurang susu nak2 dia dah mkn.