PERIOD ATAU TANDA KEGUGURAN??

Hye, assalamualaikum.. sy 6w pregnant anak ke2, disini ada yg kluar darah mcm haid tak? Semalam kluar darah+lendir, sy trus check pergi jumpa doc.. sbb kandungan terlalu awal jd doc just check kantung. Alhamdulillah kantung msih lekat so doc assume kandungan masih ok sbb yelaa heartbeat blum ada. Kne tggu lagi 2w utk check up smula. Tapi harini darah makin bnyk mcam haid hari ke 2 3 bnyknya. Sy risau sbb anak 1st tak pnh mcm ni, n anak 1st sy pun tak pnh haid sepanjang tempoh pregnant. Ada yg sama mcm sy tak?

6 Balas

kalau bnyk trus g hosptl, sye sblm ni prnh mscargge mcm ni..awal tu trun setitik je.. lps tu mkin bnyk .. g hosptl.. trittend miscrge.. lps tu esk ye di sah kn gugur.. jgn tggu sis.. g je check

2w ago

btul ..ni tnda2 kguguran... bila nk start turun nnt akan rasa sakit sgt pinggang, cramp dri pinggang turun ke kaki mcm sengugut tu... gi check doc ye sis.. sbb ada juga kes yg bleeding pn bby msih ok.. apa2 pn moga dimudahkan urusan sis...

Check refer KK dulu nnti KK refer GH... Tp KK dia pelek dia salu positive thinking.. Bby sya takde fetal heart pun dia ckp nnti check lagi.. Hmmmmmm!!!!! Sy nngis bru dia refer GH

Experience sama dengan saya start spotting 6w 3d on 7w total keluar semua miscarriage please go to hospital sebab before that saya pergi 3 klinik semua cakap takpe normal

Better p hosp check .. sy pernah mcm ni & darah keluar mcm haid makin lama makin bnyk keluar ketul2 .. tkde rezeki gugur

Terima kasih semua.. 16/6 sehari sebelum raya aidiladha saya keguguran🥲

2w ago

takziah awk. semoga awk kuat utk tempuhi ujian ni. inshaAllah ada rezeki pulak lepas ni.

kalau mkin bnyk darah kluar.. trus je g hosptl