OPK AND DPO

Hye assalam mummy2 yang pernah gunakan opk.. saya baru first time belajar nak guna opk.. jd saya nak tanya yg tu result positive ke negative sebab.. bulan lepas saya period 16/11, apps ni kata kemungkinan saya period 18/12 jgk. Jenis period saya tak tetap.. cycle length sy selalu lebih 40 hari and saya pun tak tahu nak kira waktu subur saya, ada yang kata elok hari ke 14 selepas period ada yang kata 14 hari sebelum period yang baharu. Juga DPO tu apa ehh?

OPK AND DPO
3 Balas

Klu tengok dri opk awk ni masih negetif sbb test line x sama terang dgn control. Opk positif dua2 line tu kena sama terang atau test line lebih terang berbanding control line. DPO tu day past ovulation, kena kira lepas kita test positif opk masa test opk tu klu positif means itu 1DPO awk.. Hrp mudah faham la ayt sy ni.

1y ago

Maaf, dpo tu kira slps test opk positif. Klu hri ni positif means besok dah 1dpo.. Maaf ye, tersilap sikit dekat situ.. Hihi

sis kalau nak sng, lepas period sis test pakai opk, bila da jumpe dua line sama terang sis pakai apps premom utk trace waktu yg high time tu waktu subur kita n sis bole bd... dpo= day past ovulation, hari lepas subur..

kalau period xtetap xsugest guna apps ni sis. better guna opk utk lebih tepat. sbb cycle tu kena tahu berapa hari betul2 bru boleh folow apps ni.