Memgulam pkai cuka

Hy semua nk tanya kepastian kat sini lh .. ibu mngandung bolh ke mengulam guna cuka?? Saya comfius famly sebelah sya tak bagi mkn cuka .. tpi fmly seblah suami bagi je dia kata tak pe klau sya mkn pkai cuka .. so sya cmfius .. sebab fmly suami sya tak berapa suka kat sya🙂so sya sngat !! Takut .. mnta pengetahuan mommy !! dlm ni bolh ke🥺

4 Balas

Sy rs better sis jgn makan as precaution. Based on my experience before, i mkn sushi ada campuran cuka kn, that night i lost my baby. Rs menyesal sgt sbb ikutkan selera nk mkn..

semua pemakanan masa mengandung ni ikut bdn kita. kalau tkut bdn x tahan, jgn mkn. sbb cuka ni sifat die acid. tajam, kalau ade gastric, mmg kena elak kan cuka.

2y ago

ouwhh ye ke .. thnkyou mommy !! .. risau ..

kalau sy, sy x makan kot. bnda yg acidic x sesuai takut gastric. kan preggy ni mudah bloated, masok angin bagai

2y ago

tulh kan .. ibu sya ckap jngn mkn tpi makmetua sya ckap tak pa pe

Saya byk dengar kata takboleh sis.. Cuka asid. Kena elak dulu awal ni makanan yg bergas, acid, tajam