Confused hmmm

Hy , nk tnya . Gmbr 1 (18/12) bersamaan dengan 13dpo sy ad buat opk dngn upt dip and tell. Mse tu upt dip and tell tu samar2 . Sy buat guna fmu . Gmbr opk dn upt kedua (strip) tu sy buat pada tarikh (19/12) 14dpo. Strip tu nmpk samar kan? Ke mata sy je ehh? Huhu. Lepastu clearblue digital tu sy buat pagi ni. Jam 2am , (21/12) . Jd sy confused, sbrnya sy pregnant ke tak? 😅 Dua hari ni ada sakit pinggang yg amat. Tp masih tkde bleeding atau apalah . Spot pun takde. Huhu . Oh btw sy dh dpt opk peakk masa 5/12 tempoh hari. Ade tk sesiapa yg cbd dia -ve tl act pregnant je?#ingintahu #seriusnanya #pleasehelp #bantusharing

Confused hmmm
9 Balas

Jgn bergantung harap pada opk. Tak semua opk positive 2x means pregnant dear. Tak berlaku pada semua org. Tp selagi tak period boleh shj test tiap 2 hari. Let say next week upt positive, means persenyawaan baru berlaku. For now clearblue digital tu dah cukup accurate. Dip&tell pun saya tengok single line. Dpo13 biasanya kalau pregnant upt dah double line terang or samar yg terang. Still, depends on badan masing2 juga. Moga ada rezeki buat sis

5mo ago

Beruntung lah jadi pada sis. Sebab situasi yg sama tak berlaku pun kt saya. Tak pregnant pun ☺️

sy ade tgok jgk posting ni yg lepas kata pregnant? tp bila tgok upt awk ni negatif lg. opk positif xsemestinya pregnant. sbbtu tak digalakkan buat opk utk cek memgandung atau tak. kalau upt awk negatif makna opk awk baru nak subur(lewat cycle ni).tak pun repeat lagi upt minggu depan selagi tak period. cb tu bg sy tepat

sy tgk upt dip&tell Pon negative xda samar² pada mata sy la...boleh jadi opk positive nak period Ada stgh org mcm Tu...lagi satu kalo nak tau lebih tepat pegi klinik buat ujian darah bHcg...Kalo xdtg period jugak Dan xpregnant boleh jadi masalah hormone..jadi jmpa la doktor untuk nasihat seterusnya okay 👍..

dah jumpa waktu subur ke sblm ni ? sy klau opk terang dpo 12 , upt samar . apa apa upt pun sy try samar . esok try lg upt dah terang sikit . itu sy la.. kalau awak blm jumpa waktu subur . mgkin bru nk subur .

hi sis.. kakak sy pun guna opk tu, double line.. dn mmng btl2 postive prgntn.. tpi x psti pun la , sis boleh try pakai upt lgi

UPT semua nampak -ve. kalau betul kiraan awak hari ni 16 dpo, patutnya at least strip dah dapat +ve kalau pregnant.

Yg positive tu opk atau upt?? Saya pun confius jugak ni

pakai yang clearblue tu je

gne result clearblue..

5mo ago

ntah mne la sye tw.. sye gne opk utk trace waktu subur je.. da jmpe, sye stop gne.. klu nk tw preggy ke x, sye trus gne upt.. xde dah nk trace gne opk lg..