Luka jahitan renggang

hy momy semua , saya baru saja bersalin 20/6 lepas dan sekarang berpantang hari ke 19 . masa misi melawat hari ke 15 tu misi ada cakap yang jahitan bawah tu nampak renggang dan sekarang saya dressing seminggu di kk untuk cuci luka . ada tips tak untuk luka cepat bercantum even jahitan renggang 🥲 please help me #pleasehelpAndAdvice #stressed

6 Balas

make sure keringkan bawahan tu..pastu makan byk protein utk bantu bina sel2 baru..kerap tukar pad..4 jam sekali tukar even darah takbanyak..takot kuman