Suntik perancang Dan puasa

Hy mommy semua ,,,saya nak Tanya saya ada ambil suntikkan perancang,, normal kalau keluar tompok darah sikit2( macam setitik dua titik gitu)..pada bulan puasa nii saya was2 keluar darah sikit2 nii kadang ada kadang tak ada esok ada lusa tak ada... Jadi puasa saya nii sah ke tidak... Harap mommy yg berpengalaman boleh mambantu sya tq 🥰#ingintahu #pleasehelp #firstmom

Suntik perancang Dan puasaGIF
2 Balas

Lepas suntik perancang mmg haid x teratur. Mcm sy pun lpas suntik, skjap ada darah, skjap x de darah, ada hari x darah, ada hari turun darah sikit. Happen within 1 week. So, sy anggap mmg tu darah haid. Sbb tekstur die warna n bau die mcm darah haid. Awak boleh tgk balik kondisi darah tu mcm mn, fresh blood ke, atau mcm blood stain yg nk period tu. Warna darah & bau juga. Kalau bukan darah haid, awak boleh berpuasa dan solat.

kitaran haid normal?

2y ago

ermm... klu dlm tempoh 24 jam ada darah keluar drpd faraj, haid dah tu