Just nak tahu

Hy mommies, saya nak tanya kalau keluar keputihan tapi ada sedikit darah tu normal ke…??? Kandungan baru 4week.. #firstbaby please perlukan kepastian 😔😔

7 Balas

saya masa 4w scan rahim nmpk kembang dan bulat . mmg nmpk besar sikit la rhimnya . 4w6d sy repeat scan sbb sy dmm masatu . nmpk kantung kecik . tu pun sbb tahan kencing dan pundi kencing penuh . sng nmpk . kalau ada keluar drh mgkin bru nk menempel . jgn lasak sgt , jaga makan . tp kalau drh tu berterusan pergi klnik ok mintak ubat kuat rhim .. sbb sy pernah knee CP . upt smar . tp spoting dan trus bleeding . masatu sy p hosp mmg tkkn dpt ubat apa apa . pregnant kalini sy pergi swasta je . spoting masa 7w.. dpt ubat kuat rhim . alhamdulillah skrg 9w5d . awl awl ni jgn lasak , jangan angkt berat , jgn strss . insyaallah ok ok je .

2y ago

sama sama . awak pun jaga diri . semoga ada rezeki awak .

baik pegi hospital on spot jgn tunggu sampai esok itu kemungkinan threatened miscarriage / ancaman keguguran. doc akan scan utk keadaan janin dan kan bg ubat kuatkan rahim. I br semlm 24.2.23 kena kali kedua threatened miscarriage 2 titik darah dan lendir coklat sy br 8 minggu 1st pregnancy . kena byk rest jg diet makanan no heavy work at all.... jg diri

Saya pun pernah mcm tu sis. Doc bagitau dinding rahim luka. Alhamdulillah, takde pape skrg da 39weeks. Tgh tggu nak meletop haha. Semoga dipermudahkan segala urusan puan 🤲🏻🫶🏻

2y ago

Dinding rahim bengkak.. sama ada nak period atau pembentukan janin… ha gitu la… padahal check dekat kerajaan +ve pregnant ☹️

tak normal sis terus gii klinik or hospital kalau dh confirm pregnant. sy masa 4week pernah keluar darah jgk tapi sgt ii sikit sy gii checkup alhamdullilah takde pape.

Tak normal. Apa2 pendarahan semasa mengandung walaupun setitik, sila terus jumpa doctor.

Jika ada bleeding / spotting, sila ke emergency yer awk, apa2 pun kena dapatkan nasihat doctor

2y ago

Baik awak

Bila dah ada darah auto tak normal sis. Pergi klinik ya.

2y ago

Sis preggy ke tak?