Kerak kepala

Hy ibu ibu 🙋🏻‍♀️ baby 2bulan ada kerak kepala, normal kee? cara nak hilangkan mcam mana yee? tangan nieh geram pulak nak menggaru nya 😅 #firstbaby #mommybuntu

Kerak kepala
34 Balas

Sapu minyak kelapa original, tunggu setengah jam.. Sis garu pelan2 dia tanggal, hari2 sis bagi minyak kelapa.. confirm hilang, good luck 💕

jgn garu, nanti berdarah pulak. Letak je minyak baby and gosok slow2 sampai hilang. takes time sikit tapi boleh hilang dan baby pun xsakit.

sapu minyak zaitun/kelapadara/bio oil/bby oil diamkn 5mnt lpstu pki brush gigi yg kcl perlahan2 ye sbb kpla tu blm keras lagi

siyes sy geram tgok... sy sapu minyak tropika..then sikat slow² pakai sikat berus bby..kdg² sy kopeh jgak😅😅

sis boleh cuba sabun super sensitive soap dari Hauscosmetic ada keluarkan sabun organik untuk kulit ekzema

ank sy jd mcm nie sy botakkan lepas tu letak minyak pelahan2 kopek nnti dia hlg kerna rajin bersihkan

sy pun cukur 2x dah .. nk hilngkn kerak kepala tu .. sapu ngn minyk zaiton .. lme2 hilang jgk

sapu guna minyak rambut bby..biar kembag kejap baru sisir perlahan t kerak tu ikot keluar

daki air tu... buh minyak lps tu gosok lah slow².. nnt hilang lah... #TAPSupermoms

Dlu baby sy pn ader, sy rajin lap n gosok perlahan2.. Lama2 dy hilang #TAPSupermoms