Kerak kepala

Hy ibu ibu 🙋🏻‍♀️ baby 2bulan ada kerak kepala, normal kee? cara nak hilangkan mcam mana yee? tangan nieh geram pulak nak menggaru nya 😅 #firstbaby #mommybuntu

Kerak kepala
34 Balas

ni cradle cap.. bila dh cukur akn nmpk lg byk.. kerap sapu minyak baby yg puan ada..n sikat lembut setiap hari. jgn kutil gn tgn slalu tkut kuku kita ada kotoran jd infection plak . sy guna resty oilminyk natural baby . sy guna sy jual.. ni no sy 0132299763

kalau sis cukur rambut baby then letak minyak insha Allah okay lama² hilang. Anak sy yg sulung dulu ada. Ada yg bg tips byk minum air kelapa masa pregnant 7bulan ke atas. Baby keluar jadi bersih. Sy cuba utk anak ke2 & 3 mmg menjadi ☺

normal sis . anak saya mcm ni jgak . masa umur dia 2 bulan jgak . saya cukur kan rmbut dia . lps tu pakai baby oil . gosok slow slow . ade rmbut ni mcm susah sikit nak buang , hehehe . 3 hri cmtu dah okey dah .

anak saya mcm nie jgak. apa yg saya buat, saya letak baby oil lepas mandi. Lepas tu saya ambil sikat n slow2 kerak tu kuar. lg bagus buat time dia tido, mmg penatlah tapi puas hati bila kerak tue hilang

Normal sis..boleh letak minyak baby Johnson & masa mandi tu sikat2 secara bulat2 tp kena bagi kerak tu kembang & basah..InsyaAllah 2 3 hari dah bersih🙋🏻‍♀️

ank sy pon ada, masa cukur rambut 13 hri, tukang cukur tu tlg bersihkn kepala ank sy.. dia mnx syampu baby, dia gosok slow2 kerak kepala tu.. lepas tu dh hilang laa

Cukur rambut boleh hilgkan kerak kepala mcm baby saya lahir jea dah ada kerak tu.. Umur 2 bulan cukur rambut hilang terus sampi skrg umur dia dah 5 bulan

lepas mandi sapu minyak sis..pakai yg cotton kapas tu..bau tu kalau gosok kesian tgk kdg2 darah mcm.anak sy dulu time mengandung kmu kuat mkn telur kan..hihi

3y ago

kakk saya tak makan tlor langsung .tapi stiap kali brsalin mesti kepala anak berkerak

bby cukir rmbut x lps brsalin..klu xcukur mmg sllu jd cmni .ank sy pn jd ..sy buh mnyk zaitun..biarkn seminit..ambik sikat kutu trik mmg kluar lincin

Sapu minyak baby kt kepala dia sis..biarkn kerak tu kembang dlu, then sapu slow2 dgn kain basah+ air suam. Anak sy dlu pn ada kt area kening.