Suri rumah, Nak kerja tapi tabole

Hmmm niat nak bantu ringankan beban suami. Dah buat dropship , jadi ejen jual produk macam². Tapi still x membantu. Rasa nak kerja sangat² , tapi taboleh keja sebab baby fully bf. Dah cuba bagi botol susu dia taknak. Hmmm sedihnya.

1 Balas

Hi mommy. Saya pun housewife juga. Mula² kena communicate dengan suami izin tak mommy bekerja. Kalau anak dah 3/4 bulan boleh ajar anak slow² minum susu badan yang dah di pam dalam botol. Kena sabar bila nak ajar anak minum dalam botol. Bila mommy dah yakin anak okay menyusu guna botol then baru mommy slowly apply kerja. Bagi saya anak kalau dah biasa dengan mak nya susah nak tidur. Apa² communicate dengan suami ya dan mommy jangan terlalu stress. Stress tu mesti ada hehe tapi jangan terlalu stress ya mommy. In sya Allah ada rezeki nya.

2y ago

Most welcome 🤗