Bayi tendang

Hii..nk tnya,knpa ya sya mngndung 2mnggu,rsa macm ada yg tendng prut sya.btul ke saya mengandung dah dua mnggu..sebb sya blum chekup lagi

12 Balas

Sy rasa angin tuh, sbb sy awl2 dlu pom mcn tu laa, mcn bnde gerak2 tp angin jer, skrng dh 21 week bru asa real bby gerak.. Alhamdullillah syukur sgt msih di beri perluan rasa bby gerak2 lg dlm rhim sy,11 thun pnantian.. Semoga sis jgk dpt mrasai nye.. 🤲🏻

Saya pernah juga mcam tu...ada 1 tu sy tgh buat keje ...sy jengketkn kaki..peha Ngn perut rapat..ttbe rse denyutan jantung dlm beberapa second mcm tu...feeling die rse nikmat gile mcm mensyukuri ape yang saya rse time tu...sbb sy ttc 1tahun...mcm pelik tp bersyukur...

4y ago

saya pun pernah rasa mcm ni. tengah2 biat kerja manaip, tiba tiba rasa mcm denyutan jantung dlm beberpa saat. 2kali pernah rasa 💕😍🥰

Sis lebih baik gi check up dulu untuk confirmkn. Ttg baby tendang perut tu, setiap org berbeza. Macam experience saya sendiri, dah weeks ke 20 lebih baru boleh rasa baby tendang.

4y ago

Oo..sis,duk mna ya

Maybe angin tu sis.. Sy 19 mgu baru leh rasa kick2 manja baby.. Da 21 mgu baru rasa kuat skit tendangan baby tu

2 weeks baru nk jadi zygote tau. There's no way rasa tendangan bayi. Maybe angin.....

2minggu fasa ovulasi ... 4minggu mungkin ya klu rezeki lekat hamil.

last period brapa hb sis ? 2 mggu tu belum sempurna pg kejadiannya

Sy pernah. Tiba2 kram. Proses penempelan ke dinding rahim.

Tgk ni.. 3 mnggu pon still bulat dot tu lagi.

Mgandung 2 mggu da tau?