6 months baby

Hiiii momies.. Baby i bru msuk 6 bulan..dia demam,selsema dan batuk..dia demam sbb brjangkit ngn abg sedare dia yg demam,selsema dan batuk.. Bawak g hospital doktor bg ubat demam ngn msuk gas utk cairkan kahak.. Smlm my baby tdo x lena sbb xselesa ngn hdung dia yg trsumbat... Anyone yg ada tips tak nk hilang kan selsema dan batuk baby..pnas bdn dah x ada..cuma selsema ngn batuk je.. Bape hari dah x tdo jga bby i demam..???

3 Balas

Haii zaara..saya recommendkan awak utk guna air purifier kat rumah..anak2 saya jenis mmg mudah batuk dan selsema..boleh dikatakan setiap bulan dia akan batuk dan selsema..dan susah nak baik..ambil masa dlm sebulan lebih..kalau cousin2 dia xsihat..mudab sgt dia berjangkit..sampai pernah kena warded Tapi lepas guna air purifier..batuk selsema dah kurang..6 bulan baru dia batuk selsema..kalau kena dlm 3 hari dah baik..dan mudah berjangkit.. Saya guna air purifier yg boleh matikan kuman dna virus..even sekecil molekul pun boleh sedut..pastu keluarkan udara bersih.. Selain tu saya cuci hidung guna strimar dan sedut guna nsal aspirator eletrik atau manual..itu je saya buat.. Baby mmg xboleh makan ubat..even ubat cairkan kahak pun xboleh..kalau kahak dh banyak sgt saya pergi klnik..saya neb je Kalau nak tahu lebih lanjut..atau nk oder air purifier..boleh wassup saya 0195125785