31 minggu 5hari

hii...ada yang sama 31minggu 5hari baby sdh 1.8kg..bila scam doktor cakap pala besar...tggu 2minggu scam mahu tgk betul kh...sbb hamil ada gdm....buat risau pula

6 Balas

Berat baby kita sama. Saya rasa bergantung dkt mesin scan & pengalaman org yg check kita. Bila saya check dgn consultant, dia ckp sesuai dgn usia. Bila pegi scan dkt sono, dia ckp besar sikit. Jadi saya pilih utk dgr kata consultant 😁

Masa saya scan haritu 30w6d, berat baby 1.8kg. Doctor saya kata normal. Cuma dia ada cakap, baby bambam. Tu je. Takde la dia cakap bahaya ke apa. Dia cuma cakap bambam tu bila scan nampak muka baby je.

saya masa 32minggu 4hari, scan ngan pakar . kepala baby size 34minggu. pakar cakap xda masalah, normal ja. berat baby 1.9kg n sy xda gdm...jangan risau ya 🤗

Baby saya 32 minggu pun kepala besar, doktor KK suruh p jumpa doktor pakar, alhamdulillah taklah besar sangat pun kepala baby, KK punya graf yg salah.

Baby gdm normal sis kepala besar sikit. Sy 34w, kepala baby 36w. Tp doc pakar ckp takde apa2. Sonographer pon ckp okay je.

Sye 30w haritu bby dh 2.05kg awk. Nothin’ to worried, pakar said normal je semua☺️