Morning sickness vs evening sickness. ?

Hii siapa kat sini bila waktu nak masuk tengah hari dan nak masuk waktu malam je rasa mood swing. Kepala sakit, loya perut sebu?

23 Balas

Sama. Sy pagi sihat.. Masuk jam 1 ptg hingga ke mlm mulalah kesejukan n pening kepala. Tpi syukur selera mkn tetap tinggi walaupun lnsung tak boleh terhidu org masak kompom trus pening tpi kalau bab mkn 3 pinggan sekali mkn. Masuk usia kndungan 7 minggu tiba2 bgini. Skrng 8 minggu sdh.

Tgh alaminya sampai unpaid leave sebulan . Sbb menyerangnya xtntu masa . Kandungan baru 8minggu , makan pun tak lalu . Awal2 kandungan xde alahan sampai org ckp seronoknya xde alahan . Msk 8minggu mmg lembik swing habis mood . Sy dh la cpt stress

Saya pun kena. Masuk bulan ke5 baru okay & boleh buat kerja. Kalau rasa loya tu cuba bau minyak angin aromaterapi. Kurang sikit rasa loya tu. Saya dulu 24jam loya. Lapar sikit je mesti muntah kuning. Sabar lah ye. 😊

Pernah, sampai masuk ward sebab dehydration dan lemah sangat... total kena masukkan 3.5 L air sepanjang warded.. Sabar ya mama. Stiap kali muntah kena paksa juga minum air, kalau x kering badan

Tengah mengalami.. Morning, noon, evening and night sickness..minum air kosong pun boleh muntah..di tambah dengan heartbun, perut kembung dan sakit kepala..moga berkuranglah keadaan mcm ni.

tga hadap ni sis. . makan sikit pn muntah. arini je almost 20 kali muntah. tk blh alas perot langsung. msti klua balik.pipi pn sedikit cengkung . sedih sgt😭

Prnah , smpai menangis sorg² , dh lha suami jauh..then berat pon turun x naik²..sptutnya 16w berat kena naik dh..ni turun je smpai org tgur nmpk kurus 😅

Saya kena evening sickness. Sebab mula pukul 4 lebih.. Terus lain macam. Pagi energetic lagi la. Tengah hari okay lagi. Petang, loya dan susah makan. Takda selera.

4y ago

Me too. I thought i’m the only one. Rasa pelik bila pagi2 rasa fresh and tak rasa mual2, bila petang sikit baru datang rasa tu.

Sedang alaminya juga sis kdg morning kadang evening.. Pas makan nak muntah.. Tak selera nak makan tapi kalau perut kosong memang nak muntah je rasa..

Sy masa awal2 tu morning sickness. Pagi je rasa xlarat dah. Tp lepas beberapa minggu, pagi dah elok. Lepas tengahari smpai mlm rasa nak muntah. 😅