DUE DAH DEKAT

Hii mommys . Siapa yang due sama saya 10/9 tapi belum keluar . Sakit pun takde apa2 lagi. And ada ke yang dah bersalin ? #Sharing_dong_Bund #jumshare

30 Balas

sama due kita sis 10.09.2024 ni ... Tapi rasa sakit tu tak ada lagi ...ada pun mengeras je manjang ... nk keluarnya blum lagi .. suami dh tak sabar nk tgok baby kami ni .. Apatah lagi saya yg nk kluarkn dia dari rahim ni .. bukaan 10cm tu ,, Alahai ya allah mengerikan rasanya ,, tapi tu la ... dlm keadaan takut ada rasa nerves,, excited n memcm lagi la ... btw mmg tak sabar rasanya nk ada anak sndiri ... smoga kalini d prmudhkn sgala urusan kami suami isteri ... Ya allah ,, pling excited suami nk baby ni baby merdeka la pulak .. kita pulak yg takut dengarnya 😅 ...

saya due 8/9 .. menunggu jugak ni.. skrg kerap megeras dn sy dh strt cirit birit brpe hri ni.. lendir putih pun dh kluar.. moga dapt kluar minggu ni ke.. hehhehe... sbb bby dh berat 3.1kg last cek 2mggu lps... tkut mggu ni lgi bsar die... klu bole na normal jee.. insyallah... moga ibu2 lain yg menanti pun allah permudahkan semudah mudah nya untuk kite bakal2 ibu.. aminnnnnnnn..

2w ago

Esok pun saya kena serah diri sis..gdm.takutnya nk kena induce

Sy due 4/10 . Skrg 34 minggu. Prasaan skrg mcm rasa dah xlama terberanak je🥲 rasa nak terkankang je , asyik terkencing je kalau trsilap bersin . Cramp kaki , sakit bhgian ari2, bengkak kaki , sakit blkg jgn ckp yee … semoga baby sihat je . Doakan sy beranak normal ❤️

sy due 17/9 tp masa booking brsalin 34wks haritu dktor scan tgok bby dh bwh sgt dh.. cntraction pun duk rsa sikit2.. esok bru ckup 37wks..rsa lega dah baby nk kluar bila pun xpa dah.. sbb dh ckup bulan..

Saya due 8/9 tapi still belum ada tanda turun. Cuma sakit sangat kat bahagian pelvic and sakit nak berjalan. Pergi checkup pun nurse siap tanya lagi anak awk taknak keluar lagi ke sbb kepala baby dah bawah sgt 😂

3w ago

Hahaahahah comel je misi pun 😂😂

sy due 6/9. thun lps bsalin awal smggu dr due.ni sakit ctrction mlm2, tp tak lama snyp plk..sakit sgt nk bjalan,nk bgun duduk..dh mcm2 kje buat,snaman, n mkn mcm org suh..tp tkda jgk nk kluar..😅

Sya due 1/9 kepala baby kt bawah semalam tetiba ad contraction p PAC pembukaan masih 0 bole kongsi tips bgi cepat pembukaan.. risau laa baby dh berat 3.4 kilo harap sgt DPT bersalin normal

saya due 11/9... tapi maghrib tadi keluar tanda spotting coklat... mungkin tanda juga.. tp sy blm ke hosp lg... tggu sakit kuat baru pergi... takut pergi kang dia suruh balik...

sy due 9/9.masa check up sabtu aritu doctor ckp dah bukak 2cm tp smpai skrg xsakit lg & xde tanda2.doakan sy ye semua sbb baby skrg pun dah 3.2kg..harap baby cepat keluar..amin

saya brapa hari lagi nk dkt due 2/9 pun blum ada tanda apa2 jugak .cuma sakit kjp2 je brapa minit mcm segugut..bkn sering laa..ke sbb firstmom blum peka lagi tanda2😅😅

2w ago

belum jugakk😅..tapi dah ada rasa sakit pinggang mcm segugut tu ada jugak dari pagi tadi sekarang pun tgh hadap sakit pinggang..dia kjp2 dtg lagi sakit tu.. cuma belum pergi hospital lagi..sbb blum ada tanda2 lain lagi