Cirit-birit

Hii mommmies I sgt risau pasal anak sya …baru 11 blm cirit dia belum berhentiiii!!!i dah bwk ke klinik private/government …same je x ada improvement #plshelpme #firstbaby #advicepls

2 Balas

Awak kena tahu punca cirit birit dahulu knape. Kalau pergi klinik pun diorg bukan stop kan cirit birit tu. Diorg hanya bg ubat / air garam supaya baby x dehydrate sahaja. Kalau u tahu punca baby u cirit birit u kena stop immediately. Nk tahu punca nie u kena cari satu persatu. Anak i cirit birit hari tu sbb susu @ pengendalian botol susu yg salah di rumah pengasuh. So I stop totally bagi susu tu dan juga tukar semua botol susu die, I beli yg baru siap dgn sticker nama supaya pengasuh x salah lagi. I boil botol susu tu semua dan stop susu dlm 2 hari juga. Bila baby dah buang habis semua saki baki susu dlm perut die (i boleh tahu dr bau najis die), than I start balik susu sama. So far baby okay. Cirit birit boleh jadi juga dr pemakanan die, dr air kosong die ke, bekas2 makan die x cuci betul ke.. Byk kemungkinan. Kena cari 1 persatu. Pada masa sama u kena keep offer die sup ke, bubur ke, air kosong ke, air buah ke supaya baby x dehydrate.

10mo ago

Thanks alot..saya suri rumah ..saya rajin basuh and boild botol susu dia and setiap tiap bulan I tukar botol susu anak I

Hi sis. Berapa lama ya anak sis cirit tu? Dpt tahu punca? Sbb anak saya dah seminggu mcm ni 😭