SUSU IBU MENGANDUNG

hii mommies, boleh share tak korang minum susu apa sepanjang pregnant and pls suggest me susu apa paling terbaik. first mommy here ☺️#pleasehelp #firstbaby #firstmom #bantusharing

13 Balas

Saya cadangkan sis bertanya saranan dari Dr atau nurse. Sebelum ni saya mengadung anak first , saya minum anmum yang mana menurut saya ia bantu menggemukkan baby dalam kandungan. Gula saya agak tinggi apabila mengambil susu tersebut. Tapi itu bergantung juga pada orang lain. Ada orang biasa sahaja. Mungkin anmum kurang sesuai untuk saya. 😅Jadi , Saya bertukar kepada enfamama. Kali kedua mengdung ni , ada alahan yang mana Tak boleh minum susu putih. Enfamama ada flavor chocolate. Boleh bancuh suam atau minum sejuk. Saya bancuh dengan air sejuk dan ia berhasil buatkan Saya tak muntah bila minum susu.

2y ago

boleh je dengan air panas. tapi saya selalunya akan guna teknik letak air suhu biasa kemudian baru campur air panas ( suam ). Supaya tak nak khasiat dalam susu tu hilang. Pernah baca artikal di internet tentang ini. . dan dr saya sarankan jugak bancuh dengan air suam atau boleh bancuh sejuk memandangkan saya kerap loya.

Dlu pregnant lgsung tk minum susu sbb tak boleh masuk lepastu kena lah tarik mengkarung org kata 😆 kalini awal pregnant dh siap2 beli susu rizqi mamadil susu ni tak hanyir pun even sy skrg tgh fasa mual Tp kena minum waktu suam2 panas lah

sy hb low, underweight. dr suggest ambik susu fernleaf full cream jer, hb slow² naik,berat pun slow² naik, sy start buka buku,xde mslh kencing kotor.urin clear tiap kli checkup

Sy minum susu kambing maez perisa strawbery. Sy mmg jns yg tk minum susu. Tp ni paksa diri utk minum demi baby. Sedap jugak tk rasa hanyir pun

Lain org lain kesesuaian nya sis, better tnya nurse yg jaga awk, mcm sy nurse bg minum semua jns susu, cousin sy nurse suggest dutchlady

Saya minum susu kambing DKE sebab saya alah susu lembu & alah gula tambahan.

dutchlady low fat . sbb sy diet on conttol .. awk kne tnya nurse kt kk tu

Kena rajin try n error semua brand.. Tengok mana yang boleh elan

Susu choc farm fresh, susu kurma farm fresh

Susu ducthlady low fat .. pon ok