Period lewat dua hari

Hi semua, nak tanya kalau lambat period 2 hari okay ke nak check upt ? Adakah saya lewat period atau mungkin pregnant ya? Ataupun perlu dibiarkan beberapa minggu dulu? #bantusharing

43 Balas

Biasa kalau period lewat 2 hari awal sgt untuk check. Boleh tunggu haid lewat dalam 5-7 hari baru check upt untuk dpt clear result sis

sy lewat 2minggu doc ckp negatif..dlm sebulan baru npk line..ikut org jgk lau hormon..seeloknya awk tgu dlm seminggu lagi..

5y ago

So msa cek ngn doc tu dh brpa week?

Sy sehari lmbt pgi2 dah check. Haha. And yes positif. Now dah 5 bulan already. 4months to go. Good luck

haha kalau rase tak sabar,cek je..baru puas hati.. belo kt shopee yg banyak2 tu,baru seronok main..

Ya saya pernah alami situasi macamni haid lewat dan upt positif. Lepastu memang mengandung

Boleh ja klw nk check, mcm sye lewat 3 hari dh check, alhamdulillah double line terang

kalau baru period lewat dua hari... maybe belum boleh sis. tunggu 2 minggu lebih ya

Saya dulu 2 bulan xdatang period baru check 😂 xtau pregnant ke x sbb xde alahan 🤔

5y ago

sama dgn saya, lepas bukak buku pink tetiba saja dtg alahan dia hahahaha

Kalau jenis period teratur boleh check dh. Tp kalau double line mesti kabur lg.

Sy sbln x dtg br cek sbb lps bersalin ank pertama period sy dtg 2 bln skali..