First baby

Hi mommies. Yg ada experience, bila you all start beli barang baby? Is it too early or not if i beli sekarang sbb now I’m in 6 months ??

217 Balas

kalau saya beli masa kandungan 8 bulan .. saya beli ala kadar jer . sebb baby bukan byk pakai barang . yg penting utk baby barut dia jer .. baju pun dalam 10 pasang jer . tuala mesti byk jugak ..

I rasa 6 bulan tu dah okay kalau nak start beli. saya 5 months sekarang, baru start beli sikit2. December banyak sale 🤭 sis tengok la kalau ada baby fair, lebih berbaloi bila beli barangan baby time tu.

Boleh dah tu stat beli sikit².. xnak beli lg blh simpan duit dulu.. sy shopping mase 7 bln lebih.. maseh beli siket² sampai skrg maseh 8 bulan++.. saje nak bykkan bejalan tu yg beli hujung² gitu😁..

Saya selalu beli lepas 6bulan ke ats..tkpun 7bulan..beli yg murah2 n sikit2 ja sbb bby cepat besar..klu beli byk,nnt tkot tk muat..lagi 1,nnt insya'llah dpt byk gift dri kwn2 sedara mara n adik bradik..

7 bulan sy strt beli..tapi barang2 besar beli sikit2..sy buat bulan ni beli katil bulan depa beli benda lain pulak..lps tu sy suke jalan2 cari sale sabtu ahad..mana yg rasa murah sy amik sikit2..hihi..

Ok tu sis..stengah org beli sikit2 dari awal..ada stengah tu bila dh tau jantina mase tu la ada pulak tambahan baju ikut tema jantina..😆 skrg baru 16 weeks..just bought breastpump 🤭

Boleh dah tu..mcm saya,sy sediakan brg keperluan pantang ibu dulu sebab bila dah start beli brg keperluan anak jadi excited smpai lupa keperluan sendiri..hihi..based pnglmn ank 1st dulu..hihi

dah boleh beli sikit2 dah..kalau bli skli sekelepuk,takut trse pulak duit mcm air mngalir😂dan bile buat persiapan akhir2 nie,bnyk bnda na kene snrai takut ade yg tetinggal brng yg nak dbli😉

dah bole beli dah..sbb kalau dah masuk 8 n 9 bulan awak xlarat dah pegi beli sbb bawak perut kan..sy masuk 8 bulan n 9 bulan baru g beli penat nye xpyh ckp la sekejap2 benti pegi tandas huhu

Sya 6 blan dah start bli brg sikit2😅 sbab excited sgt..🤣 tu untuk anak first ..anak second ni sya blum bli lagii😅 tnggu gaji kita borong brg bby😅🤣skrg dah nak msuk 7 bulan😅