Buasir Lepas Beranak

Henlo mommys, ada tak yang kena buasir lepas beranak? Saya ni dah hari ke-4 baru rasa pedih tang bawah tu. Alhamdulillah masa beranak takde koyak takde jahit. Tapi masalah buasir pulak. Jenis buasir yang bengkak terkeluar tu haa. dah try tolak masuk balik makin pedih macam melecet dekat bahagian bunga bontot tu. Macam mana nak buat ni? Dah jumpa doktor, makan ubat ikut time. Painkiller pun dah telan nak dekat sepapan but still sakit. Nak duduk, nak tidur pun tak selesa😭

2 Balas

Hiii, saya bersalin 22 julai lepas. Masa bersalin buasir keluar juga tapi doktor tolak masuk balik sekali dia masukkan ubat tahan sakit. Cuba try jumpa doktor lain. Tak salah tanya second opinion

2y ago

Semalam nurse kk ada datang check luka. Dia kata ada buasir terkeluar sikit tapi dia kata buasir yang ada tu buat senaman kegel je.

Aaa sy pun berak bdarah 😩 padahal dh hari ke 20 😭🥲