Simpul biawak . Any advice

Help me . Skrg rajin kne simpul biawak time bngn tdo . Ya rabbiii sakitnya😭 ubt calcium da mkn. Susu da mnm . Tdo pki slua pnjg. #31week

8 Balas

Klu tidur kaki jgn biasakan bengkok sgt klu nk tukar posisi tidur make sure renggangkan kaki dlu bg lurus jgn terus pusing. Bila dah mcm ada rasa mcm sakit tu pla cpt2 lipat kaki tahan sekejap 3-5minit bg relaks muscle, plhan2 lepaskan bg lurus. Sy sllu bt mcm tu klu x..abiss merasa lah sakitnya tu😩

kalau takda GDM, cuba makan pisang.. sy masuk 30w kerap kne simpul biawak.. kena kanan kiri lagi.. doktor advise makan pisang, alhamdulillah mujarab.. xkisah pisang apa pun pisang goreng ke susu pisng ke asalkan pisang... tp kalau kne simpul biawak ni, memang pishang laaaa😅

Memang minggu2 ni biawak tu suka betul datang dekat ye🤣 Saya masuk je 30weeks selang sehari mesti kene simpul biawak tu. Wahal sebelum tidur husband dh sapu minyak pasal sock pun kene juga. Ni sekrng dh masuk 32weeks, tngh solat pun kadng2 dtng😒

rasanya tidur pakai seluar panjang mcm takde mengena sis😂 saya selalu kena masa 30-31w, mmg rasa sengal. awak cuba google calf muscle stretch, buat 3x sehari & sebelum tidur. lps sy buat hilang dah simpul biawak tu

1y ago

Hehe.. Ya, takde kena mengena dgn seluar panjang.

Tiap kali baring tu cuba sis tinggikan kaki. Letak bantal kat kaki tu..

Tinggikan kaki semasa baring/ tidur. Brisk walking

SAMAAAAAA 😭 maybe kena betulkan postur tidur…

simpul biawak tu apa sis?

1y ago

Kaki cramp Tiba-tiba masa tidur yg buat kita tiba2 menjerit mengaduh sakit. Cara atasinya tolak kaki di dinding atau minta orang sebelah tolak tapak kaki kita.